Barion Pixel
KERÉKPÁR TÚRA
Biciklizz a Balaton egyik legszebb és legváltozatosabb részén. Ismerd meg a Keszthelyi-öblöt a kerékpárosok szemével.
LÉZERHARC
SUP
KENU
KAJAK
Previous slide
Next slide
Osztálykirándulás - kenu

Kenutúra

A túra Gyenesdiásról, a Diási Játékstrandról (8315 Gyenesdiás, Strand utca 1) indul. Rövid szárazföldi eligazítást, oktatást követően mindenkinek kiosztjuk a mentőmellényt. A túravezető beosztja a hajókat, majd hajónként egyesével vízre szállunk. A túra útvonala először Keszthely irányába vezet, a keszthelyi móló előtt megpihenünk, majd egy nádas vízi ösvényt látogatunk meg. Ezek után Gyenesdiás irányába haladva, a gyenesdiási Vitorlás Kikötőt elhagyva egy vadregényes öbölbe teszünk látogatást. Ha elég csendben érkezünk meg lehetőségünk van megtekinteni az állatvilágot is. Az öbölből kiérve túránk végén a Diási Játékstrandon, a Kajaksziget bázison kikötünk. Túra hossza: 2 óra

A túra időjárás függő. Adott napi időjárástól függően kerül meghatározásra az aznapi útvonal, valamint II.fokú viharjelzésben és alkalmatlan időjárási körülmények (pl. erős szél) között a túra nem tartható meg.

A túra díja magában foglalja:

  • Rövid szárazföldi oktatás
  • Túravezetés
  • Eszközök: hajók (3-as, 4-es kenuk), evezők, mentőmellények

Létszám: max. 40 fő egyszerre

Ár: 5.000 Ft / fő

A programon való részvétel a kísérő tanároknak díjmentes.

Lézerharc

Hatalmas csatákat lehet rendezni korosztálytól függetlenül ebben a fájdalommentes játékban.

Helyszín: Diási Játékstrand (8315 Gyenesdiás, Strand utca 1)

Működési elv: A lézerfegyver áll magából a puskából (jeladó, jelvevő) és egy érzékelő fejpántból (jelvevő). A lézerfegyver egy rádió jelet bocsát ki, amit a másik fegyver és/vagy fejpánt érzékel. Semmilyen fizikai golyót nem lő ki, így fájdalommentes. Egészen kicsi kortól lehet már játszani vele. A fegyveren található egy kijelző, hangszóró és gombok. A kijelző mutatja az életek számát, a tár töltöttségét. A gombok segítségével újra lehet tölteni a tárat, illetve akár bombát is lehet betölteni a tárba, ami duplán sebez. Találat esetén hangjelzéssel is jelzi a fegyver mind az adott és kapott találatokat.

Létszám: egyidejűleg max. 10 fő (10 fegyver)

Egy játék előkészítési ideje: 5-10 perc, ami alatt az animátor ismerteti a kiválasztott játék főbb szabályait, illetve a fegyver használatára vonatkozó legfontosabb tudnivalókat. A játék a helyszínen kerül kiválasztásra a csapattól függően. Pl. fiatalabbaknak sokszor élvezetesebb a folyamatos “harc”, nem számolva az életeket. Kamaszoknak, felnőtteknek érdekesebb lehet egy-egy stratégiai játék (túszmentés, bázis elfoglalás).

A 10 felszereléssel 2db 5 fős csapat folyamatosan tud egymással harcolni egy órán keresztül vagy akár 30 főnél 6 db 5 fős csapat egyeneskieséses bajnokságban mérheti össze ügyességét. 

Ár: 4.500 Ft / fő

Az ár tartalmazza: 

  • Felszerelés (fegyver, fejpánt)
  • Játékvezetés

A programon való részvétel a kísérő tanároknak díjmentes.

Osztálykirándulás - Lézerharc
Osztálykirándulás - Kerékpározás

Kerékpár túra

Biciklizz a Balaton egyik legszebb és legváltozatosabb részén. Ismerd meg a Keszthelyi-öblöt a kerékpárosok szemével.

Túra leírása: kerékpártúránk a gyenesdiási Kajaksziget bázisról indul (Diási Játékstrand, 8315 Gyenesdiás, Strand utca 1). Miután mindenki megkapta a biciklit, rövid eligazítást tartunk a kerékpáros közlekedésről és az útvonalról majd útra kelünk Balatongyörök irányába. A túra során a Balaton parton haladunk végig, többször is csodálatos rálátással a tóra. Utunk során látogatást teszünk Magyarország egyetlen halászkápolnájánál, a vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolnánál. A Szent Mihály-domb tetejéről a szemünk elé tárul az egész Keszthelyi-öböl. A rövid megálló után tovább haladunk úti célunk irányába. Elérve a mólót Balatongyörökön lehetőség nyílik csoportkép készítésére a móló végére kisétálva. A rövid megálló után a Kajaksziget bázison fejezzük be a túránkat.

Ár: 5.000 Ft / fő

Az ár tartalmazza: 

  • Kerékpár
  • Túravezetés

Létszám: 15-20 fő/ túra (elérhető kerékpároktól függően)

Túra időtartama: 2 óra

A programon való részvétel a csoportvezetőnek díjmentes.

GYALOGTÚRA

Fedezd fel a Keszthelyi-hegység rejtett kincseit, amit a klasszikus túra ajánlások nem tartalmaznak.

Túra leírása: a túra kiindulópontja a gyenesdiási Kajaksziget bázis (Diási Játékstrand, 8315 Gyenesdiás, Strand utca 1). Üdvözlés után útra kerekedünk Gyenesdiás fő utcáján, a Madách utcán, ahol elhaladunk az Első Balatoni Hal- és Termelő Piac és a Balaton legjobb fagyizója mellett. Utunk első látványossága egy tájseb, az elhagyott kőbánya. A bánya peremén felmászunk a Vadlánlik barlanghoz, ami egy szélerózió által formált, mesterségesen megnagyobbított barlang. A barlang után tovább haladva a hegygerincen eljutunk a 2010-ben állíttatott Fénykeresztig. Innen csodálatos panomára nyílik a szemünk elé, lehetőség van rövid pihenőt tartani. Utunk utolsó állomása a Keselő-hegy tetején, Gyenesdiás fölé magasodó Szűz Mária szobor, melyet 1990-ben szenteltek fel. A teljes Keszthelyi-öböl belátható a környékbeli falvakkal együtt erről a magaslati pontról. Utunk végeztével leereszkedünk a faluba, majd a Kajaksziget bázis irányába haladva szívesen ajánljuk egy-két gombóc fagylalt vagy sült keszeg elfogyasztását a Termelői Piacnál.

Ár: 1.500 Ft / fő (az ár tartalmazza a túravezetést, a csoportvezetőnek a részvétel díjmentes)

Létszám: max 25-30 fő/ túra

Túra időtartama: 3 óra

Osztálykirándulás - túra

Szívesen segítünk!

Bármilyen kérdésed van, írd meg bátran vagy hívj telefonon!:

+36305536010     +36305622468